Címkék

filmajánló (1) London (1) politika (1) trek (1)

HTML

Spockcooper

Friss topikok

  • desmondwallace: Én benevezek rá. (2012.10.28. 20:00) 247°F

Címkék

Külső feed

Houston we have a problem

Én mondom, a Spocky.

2012.11.05. 10:29 SpockCooper

Egy tökéletes kém

Le Carré Egy tökéletes kém című könyvéről írnék pár sort. 

lecarr.gif

A képre kattintva az amazon.com oldalát éritek el, itt az alexandra.hu vonatkozó oldala. 

Sok forrásból lehetett olvasni és hallani erről a könyvről. Azt állítják, hogy ez az író legjobb könyve. Tehát jobb, mint a Karla trilógia.   Engem ez győzött meg arról, hogy megvásároljam. A Karla történeteket nem olvastam, hanem a belőlük készült brit sorozatokat néztem. Ez az első Le Carré könyvem.  Egy könyvajánló megírása igencsak döcögős lesz akkor, ha sem magasztalni nem tudom, se a sárba tiporni.

Csalódtam, nem azt kaptam, amit vártam. 

Ebben a könyvben a kémtevékenység, a kémek életének és módszereinek bemutatása csak mellékszereplő, a lényeg a mesteri karakterábrázolás. A történet röviden annyi, hogy Magnus Pym, a brit hírszerzés nagy tiszteletnek örvendő munkatársa egyszercsak eltűnik. Elszökik.  De hát miért? Erre a kérdésre 640 oldalon keresztül kapjuk meg a választ.  Vagy nem kapjuk. 

Élvezetes volt olvasni, de én mást vártam, de nem fejtem ki konkrétan, hogy mi a problémám a könyvvel. 

Nézzétek meg a borítóra kattintva az amazon.comon az olvasók kritikáját! Sokan többször is elolvasták és nagy hatást gyakorolt rájuk. A goodreads-en is olvashatjátok a dícsérő kritikákat.

Egy példa a linkelt oldalról: 

Thomas Evans írja: The Perfect Spy by John LeCarré is an extremely well crafted novel that uses memory and memoire to produce a non-linear narrative. The book tells the tale of British Intelligence Officer Magnus Pym, who mysteriously goes AWOL after his father's death and may, or may not, have been a double agent. LeCarré himself has described The Perfect Spy as his "most autobiographical book", which is clearly only the case up to the point of inspiration. It is extremely well told, though perhaps a bit slow...

Talán ha nem egy izgalmas kémtörténetre számítottam volna, hanem egy karakterábrázolásra fókuszáló műre, akkor kevésbé lennék csalódott. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spockcooper.blog.hu/api/trackback/id/tr444889787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása