Címkék

filmajánló (1) London (1) politika (1) trek (1)

HTML

Spockcooper

Friss topikok

  • desmondwallace: Én benevezek rá. (2012.10.28. 20:00) 247°F

Címkék

Külső feed

Houston we have a problem

Én mondom, a Spocky.

2012.10.24. 23:23 SpockCooper

Maximum nulla áldozattal

Szlankó Bálint Maximum nulla áldozattal című könyvét ajánlom nektek.

A könyv elérhető e-book és fizikai formában is, határozottan ajánlom, hogy a fizikai formát öltött kiadást válasszátok, előbbit ugyanis csak az Adobe programján belül, a számítógép előtt ülve tudnátok olvasni.

A könyv témája a Magyar Honvédség szerepvállalása Afganisztánban. A könyv első felében a magyar missziós katonák beszámolóit olvashatjuk arról, hogy a gyakorlatban, konkrétan hogyan zajlanak napjaik és milyen tevékenységet végeznek odaát. A második részben a magyar szerepvállalást mutatja be a kezdetektől napjainkig, választ adva arra a kérdésre is, hogy miért kell magyar katonáknak harcoló tevékenységekben részt venniük a távoli országban.

,,A szerző saját tapasztalatain, több tucat interjún és pontosan rekonstruált történeteken keresztül mutatja be a katonák és a háború mindennapjait, a magyar szerepvállalás történetét 2004-től napjainkig. Itt olvashatunk először arról, hogy mit is csinálnak a magyar különleges alakulatok Kelet-Afganisztán több ezer méter magas hegyei között. A valóság sokkal durvább annál, mint amit elképzeltünk." Forrás: ajánló a hátoldalon. 

Itt egy interjú a szerzővel. 

Maximum.JPG

A könyv borítójára kattintva a bookline oldalára ugrik a böngésző.

Idézetek a könyvből:

,,A tálibok kolosszális profitra, egyes becslések szerint évi több, mint százmillió dollárra tesznek szert a kábítószertermelés és- kereskedelem megadóztatásából. Egyes csoportok maguk is beszálltak a bizniszbe, hogy gyakran nem lehetett megállapítani, hol végződik a politikai ellenállás, és hol kezdődik a drogmaffia. "

,,Mert abba is bele kell gondolni, hogy te most ott mentorálod az afgánokat. És ha látják, hogy te nem akarsz csinálni semmit, nem segítesz, akkor ott vége van. Valamit csinálni kell. Igen, benne van a pakliban, hogy eltalálunk valakit [egy civilt]. De ha meg nem csinálunk semmit, akkor ott vége van az együttműködésnek. És ha utána jönnek vissza, és mondjuk, meghalt hat afgán katona, te meg ott voltál és nem lőttél, pedig megtehetted volna... Hát ez ilyen. Gondolkodni kell egy kicsit, mérlegelni kell." 

Egyszerű, közvetlen stílusban megírt könyv, nem lesz nehéz kiolvasnod a kb. 315 oldalt.

Ez egy olyan téma, hogy akit nem érdekel, kétszer ilyen hosszan is ajánlhatom neki a könyvet, mégsem győzöm meg, aki pedig egyébként is érdeklődik a katonai témák iránt, azt már önmagában a könyv létezése meggyőzte arról, hogy ezt el kell olvasni.  Na, még egy videó az index videótárából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spockcooper.blog.hu/api/trackback/id/tr474859922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása