Címkék

filmajánló (1) London (1) politika (1) trek (1)

HTML

Spockcooper

Friss topikok

  • desmondwallace: Én benevezek rá. (2012.10.28. 20:00) 247°F

Címkék

Külső feed

Houston we have a problem

Én mondom, a Spocky.

2012.10.23. 13:24 SpockCooper

Obama vs. Romney vita 3. forduló

Címkék: politika

Ezen a linken el tudjátok olvasni a transzkriptet, a vitán elhangzottakat. http://abcnews.go.com/Politics/OTUS/presidential-debate-full-transcript/story?id=17538888

És ezen a linken pedig megnézhetitek a másfél órás vitát a Youtube-on. https://www.youtube.com/watch?v=tecohezcA78&feature=player_embedded

ObamaRomneyWave425x283.jpgMagától értetődik, hogy a világpolitika szempontjából nem mindegy, hogy ki lesz az Egyesült Államok elnöke, ki nyeri a választásokat. Számomra mindig is szimpatikus volt Obama, mások viszont Romney mellett állnak. 

Azért néztem meg ezt a vitát, mert az eddiginél megalapozottabb véleményt akartam kialakítani a vitázó felekről. Ez sikerült. Obama magabiztosabb és több konkrétumot tartalmaz a mondanivalója. Romney véleménye sokszor annyiból áll, hogy jó, amit a kormány csinál a külpolitikában, de ő még jobban csinálta volna vagy csinálná, ha megválasztják. Kifejezetten tetszett, amikor Romney elmondta a véleményét Kínáról, annak hatásáról, hogy Kína tudatosan alacsonyan tartja a jüan értékét, árfolyamát. Romney Kínát a currency manipulator jelzővel illette. Fontos dolgokat mondott ki, mégsem tartom okos dolognak nyíltan sértegetni Kínát. Ez csak egy példa volt, a másfél órás interjú sok érdekes kérdést tartalmaz. Mi az USA szerepe a világpolitikában? Az iráni nukleáris program leállítása érdekében hozott döntések és jövőbeli teendők. Afganisztán és Pakisztán is szóba kerül.

 Ez a vita megerősítette véleményemet, miszerint Obama jobb választás, mint Romney. Ha érdekel az amerikai választási harc egyik döntő jelentőségű vitája, nézd meg te is a videót és/vagy olvasd el a vitáról szóló Index cikket. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spockcooper.blog.hu/api/trackback/id/tr694864266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása