Címkék

filmajánló (1) London (1) politika (1) trek (1)

HTML

Spockcooper

Friss topikok

  • desmondwallace: Én benevezek rá. (2012.10.28. 20:00) 247°F

Címkék

Külső feed

Houston we have a problem

Én mondom, a Spocky.

2012.11.05. 11:24 SpockCooper

Camp Victory Afghanistan

Most egy dokumentumfilmet ajánlok nektek, melynek segítségével jobban érthetővé válik

a helyzet Afganisztánban. 

Nem túl rózsás, de nem ám. 

campvictroy.jpg

A 84 perces dokumentumfilm ajánlója az Amazon.comról: 

Camp Victory, Afghanistan depicts the stark reality of the US/NATO "exit strategy" from Afghanistan. Using nearly 300 hours of verité footage shot over several years, the film follows a battle-hardened Afghan General and the steady stream of U.S. National Guard soldiers deployed to train him and his army.

Although the United States has poured billions into Afghanistan, money does not produce an army; people do. With lives on the line for over ten years and the military drawdown beginning, it is time to ask the question: how did we do? Thoughtfully filmed and carefully handled, Camp Victory, Afghanistan does not advocate or condemn, but painstakingly observes the humanity, tragedy and cost of "nation-building".

Kis túlzással állíthatom, hogy van főszereplője, mégpedig Fazl Ahmad Sayar tábornok. Érdekes ember, érdemes megismerni. 13 éves korában állt be az afgán hadseregbe, beszél az orosz megszállásról és természetesen a tálibok elleni harc problémáiról. A tábornok sajnos már nem él. A helikoptere lezuhant 2009 januárjában, nem tudhatjuk biztosan, hogy a hivatalos álláspont igaz, miszerint a rossz látási viszonyok miatt csapódott a gép egy hegyoldalnak vagy a lázadók lőtték le a gépet. Vonatkozó LA Times cikk.

Nagyon remélem, hogy az afgán hadsereg sokat fejlődött azóta, hogy elkészült ez a dokumentum, mert ha nem így történt, akkor az amerikaiak teljes kivonulása után megerősödhetnek a tálibok és akár az országot is visszafoglalhatják.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spockcooper.blog.hu/api/trackback/id/tr84889880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása